Posted by: silent_traveler | October 12, 2012

Locuri frumoase pe care le-am vizitat ….

Trebuie sa recunosc ca nu am fost prea serioasa cu scrisul pe blog – am creat acest blog pentru a impartasi putin din pasiunea mea pentru calatorii, pentru a recomanda locuri frumoase si pentru a oferi niste sfaturi utile de calatorie,

Dar timp de 3 ani nu am facut nimic din cele spuse mai sus – asa ca azi, 12.10.2012 mi-am propus sa recuperez timpul pierdut si sa incep …. dar cu ce sa incep … nu ma pot hotari asa ca voi face o trecere in revista a locurilor care m-au impresionat in ultima vreme si poate intr-un articol viitor voi intra in mai multe detalii.
Ce am vazut in ultimii 3 an, uau, asta da efort de memorie :))

in Romania – Cheile Nerei – le-am vizitat anul acesta de Rusalii, mi-au placut extrem de mult deoarece sunt inca destul de salbatice, poate chiar prea salbatice 🙂 deoarece traseul oficial, marcat prin chei, pe langa lanturi si poteci extrem de inguste pe deasupra apei, contine o portiune in care se merge prin apa, se traverseaza Nera si nu o singura data ci de vreo 3 ori. Cand am fost noi in iunie, dupa o perioada de ploi serioase, Nera iti ajungea pana la brau, era lata de cel putin un metru si extrem de rapida, ca o adevarata apa de munte 🙂 traversarea fiind de-a dreptul imposibila chiar si pentru cele mai experimentate persoane.

Dezamagiti ca nu am putut face intreg traseul, am innoptat la Cantonul Damian – linistit, eram numai noi 5 persoane si curat. Deoarece Cheile Nerei sunt relativ izolate si destul de greu accesibile in masina – drumul forestier spre Cantonul Damian era rupt de viituri si stricaciunile pe care le prezinta vor fi destul de dificil de reparat, zona este mai curata si mai linistita decat altele de acest fel.

Obiective ce merita vizitate – Ochiul Bei, Lacul Dracului, Cascada Beusnita, etc. totul este salbatic iar apa are acea culoare aproape ireala a apei calcaroase cu travertin de la Plitvice la o dimensiune mult mai redusa, bineinteles 🙂

Recomand cu caldura!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: